Нашиот училишен весник, гласило и информатор излегува секоја година токму пред Патрониот празник. Како секоја година така и оваа година на него работеа неуморните ученици од новинарската секција. Весникот можете да го погледнете во прилог и исмнете во електронска верзија.

Повеќе...

Еколошка акција организирана во соработка со невладиното здружение „Новак 2014“ - Општина Новаци и ООУ „Славко Лумбарковски“.

Повеќе...